BAT træning

BAT står for Behaviour Adjustment Training og er udviklet af Grisha Steward til reaktive hunde.

Hvad er BAT?

I Team Up Med Din Hund tilbyder vi BAT træning

BAT står for Behaviour Adjustment Training og er udviklet af Grisha Steward til reaktive hunde. Selvom udtrykket i et udfald kan se agressivt ud, er der oftest en bagvedliggende følelse af usikkerhed. Igennem BAT lærer hunden at træffe andre valg (end at gå frem mod den anden hund og lave udfald) og der arbejdes på at optimere hundens oplevelse af kontrol, øge selvtilliden og tilliden melem ejer og hunden øges.

Det kan være svært at vænne sig til at se hundens signaler, hvad de ønsker og hvornår vi skal handle på hvad. I BAT arbejdes der med en strandanalogi. Denne illustration giver et klart indblik i, hvordan hundens trygge zoner kontra utrygge zoner opdeles, samt de signaler hunden viser, afhængig af hvilke zoner den befinder sig i. Opgaven er at hjælpe hunden til at blive på ”land”.

BAT er ikke kun brugbar til hunde, der reagerer agressivt på andre hunde eller mennesker, men også til stressede eller frustrerede hunde, der gerne vil hilse på alt og alle. BAT er en generel tilgang til sikring af det optimale hundemøde, der sker på hundens præmisser, og kan bruges såvel forebyggende til hvalpe samt som en behandlingsstrategi når der er opstået problemer.

I Team Up med din hund tilbyder vi både BAT sessioner (double BAT), hvor to hunde træner på hinanden med rigtig god afstand i mellem sig, samt indviduelle rådgivningsforløb.

Vil du vide mere om BAT Træning: https://officialbatschool.com/about-bat/

Se liste over certificerede BAT trænere: https://officialbatschool.com/find-an-instructor/