Hunde fysioterapeut og hundemassør til hundemassage nær Randers og Hobro
Kadia som er hunde fysioterapeut nær Randers tilbyder hundemassage og fysioterapi til hunde i området omkring Randers og Hobro. Som erfaren hundemassør og hundefysioterapeut sørger Kadia for, at din hund får den bedst mulige behandling i trygge rammer. Behandlingerne foregår hjemme hos Kadia i Broløs, som ligger centralt placeret mellem Randers og Hobro – tæt på både Hadsund og Assens.
Uddannet og specialiseret hundemassør nær Hobro med fokus på rehabilitering
Kadia er uddannet ‘Eksamineret hundemassør med speciale i rehabilitering’ ved Key2Balance, hos Karina Søgaard i 2024. Men hvad vil den titel så sige, er det kun massage for velvære? Nej, slet ikke.
Uddannelsen er en tværfaglig uddannelse, tilegner sig massageteknikker til både hund og kat. Man tilegner sig basal fysioterapi på et niveau, som man kan indgå samarbejde med fx dyrlæger, hvor man har at gøre med hunde, som skal i et rehabiliteringsforløb. Generelt så lærer man at blive god til at fornemme med hænderne, hvilke problematikker man står ovenfor. Man kan palpere sig frem til landmarks og vurdere muskelmasse, muskeltonus, ledbevægelighed og opdage problemer i tide. Man kan supplere dyrlægens behandling, ved at forebygge og mindske f.eks. smerte og bevægelsesindskrænkning hos en gigtramt hund eller kat ol., afhjælpe kompensationsproblemer efter skader og/eller operationer mm.
Man kan rådgive om videre forløb, samt sammensætte en behandlingsplan. Man kan udføre en genoptræning/styrketræning samt forebyggelse til den enkelte hund eller kat. Man får lært at skrive en fyldestgørende journal, hvor det tydeligt fremgaar, hvad fund og observationer der er. Man kan vurdere om der er afvigelser i hundens/kattens bevægeapparat, og om det kræver nærmere udredning hos dyrlægen. Man arbejder altid i samarbejde med en dyrlæge, når det drejer sig om at syge dyr her skal vi altid huske på at respektere hinandens fagligheder og kompetencer.
Holistisk tilgang som hunde fysioterapeut og hunde massør nær Hobro og Randers
Kadias tilgang som hunde fysioterapeut nær Randers er Holistisk, dvs. alt ses som en helhed, og kan hun ikke hjælpe din hund, bliver den sendt videre til en anden fagperson som kan. Hun vil også til hver en tid se fordele i et samarbejde med dyrlægen, så man kan hjælpe hunden bedst muligt. Udover den rehabiliterende tilgang, så får hovedparten af hundene hos Kadia hundemassage nær Hobro, med fysioterapeutiske teknikker, alt efter hvad hunden kommer med.
Fysioterapeutiske teknikker tilpasset din hunds behov
Udover rehabiliterende behandlinger tilbyder Kadia hundemassage i Randers og Hobro med fokus på velvære og fysioterapi. Kadia har taget et første del af kursus hos dyrlæge Tove Due omhandlende behandling af de “Myofasciale Kinectic Lines Hos Hund”, anden halvdel kommer primo 2025. Denne behandlingsform bruges også hos Kadia, hvor hun mener det giver bedst mening.
Man kan også sammensætte et behandlings- og træningsforløb for sportshunde samt geriatriske patienter (hund & kat). Ligeledes til patienter med forskellige skader eller genoptræning efter en operation (skulder, albue, hofte, knæ, ryg m.m.). Så uddannelsen er meget mere end ”bare” massage af hund og kat.
Hundemassage nær Hobro som supplement til sportshunde og aktive kæledyr
For Kadiasom er hunde fysioterapeut nær Randers er det et privilegium at kunne hjælpe en hund eller kat med fysiske problemer, som man før i tiden ikke rigtig gjorde noget ved. Mange mennesker i dag, ser ikke på deres kæledyr, som man gjorde for måske 10-20 år siden, i dag er dyr et familiemedlem. Så relationen til dyr er der sket meget. Nye sportsgrene er også kommet til, hvilket også kræver mere og mere af hundens fysik, og her kommer massage også ind i billedet, som er et super godt supplement til den aktive brugs/sportshund.
Men mange hundeejere, kender slet ikke til de muligheder der findes til hunde i dag, og mange har også svært ved at se på deres hund, om der er lidt ubalance i bevægeapparatet, for vores hunde er stadig hunde. De sænker sjældent hastigheden eller holder sig tilbage, selvom der måske er nogle steder der gør lidt ondt, har gigt eller andet, de kompensere ofte for det, så de kan foresætte med det de nu vil. Så det skader aldrig at få sin hund tjekket hos en hundemassør eller fysioterapeut.
Indtil nu har Kadia som hunde fysioterapeut nær Randers fået mange positive feedbacks fra ejere, som fortæller om hunde som har fået mere livsglæde, mere bevægelse og bevægeglæde, glade øjne og mindre rastløshed blot efter 1-2 sessioner. Så at øge livskvaliteten er noget Kadia helt klart brænder for i sit arbejde med dyr. De har mindst ligeså godt af denne terapi som os mennesker har, men det kræver at vi mennesker får øje på det eller tør tage kontakt til fx sådan en som Kadia.
Kontakt Kadia for hundemassage og fysioterapi nær Randers og Hobro
Hvis du ønsker at give din hund en bedre hverdag, er Kadia som er hunde fysioterapeut nær Randers klar til at hjælpe. Uanset om det gælder hundemassage nær Hobro for velvære eller fysioterapi for mere komplekse udfordringer, kan du trygt kontakte hende på +45 60 18 21 24 eller salon-fysioterapi@teamupmeddinhund.dk for professionel behandling i området omkring Randers og Hobro.
Hvorfor er hundemassage godt?
Hundemassage nær Randers hjælper især blodkredsløbet med at bringe ilt og næring til celler, væv og de indre organer.
Nervesystemet stimuleres af massage. Massage fjerner og nedbryder affaldsstoffer der ophobes i muskler og bindevæv.
Udover at massage aktiverer immunsystemet og forbedrer muskelbalancen, fungerer det også som modgift til stress samt de stressrelaterede sygdomme, kroppen udsættes for i vores hverdag. Min egen samojede på 5 år, døjer med massiv stress og her ser jeg at hundemassage nær Hobro har en kæmpe indflydelse og jeg bruger det også nogle gange akut i en stresset situation for ham, det bliver lidt en “sluk-knap”.
Sportshunde, dvs hunde som fx bruges til agility, rally, lydighed, hyrdning, løb etc, eller hunde som har fysisk krævende arbejde, har også brug for massage til at løsne op i vævet.
Hundemassage nær Hobro bruges også som behandlingsform i rehabiliteringen, dvs har du fx genoptræning af en hund efter ortopædiske operationer, så vil det også være her, at jeg kan hjælpe dig, både ift behandling og genoptrænende øvelser for hunden, for at få fuld mobilitet efter operation.
Generelt hjælper massage kroppen med at restituere efter:
- Generelle skader
- Muskel skader
- Sene skader
- Operationer
- Gigt
- HD, AD
- OCD, FCP, UAP
- Spondylose
- Cauda equina
- Lumbosacral instabilitet (L7/S1 syndrom)
- Over- og fejlbelastninger
- Konkurrencer som løb, spor, agility, jagt, bidarbejde, rundering, lure coursing osv.
- Holder hunden i bedre fysisk form og minimer risikoen for skader
- Kan virke præstationsfremmende når massagen gives regelmæssig
Kort sagt så er hundemassage nær Hobro et uundværligt værktøj i en hver rehabiliteringsterapeuts værktøjskasse, men også som en del af hundens liv for at holde hunden i form, uden spændinger i hverken bindevæv eller muskler. De fleste hunde som jeg har haft fingrene i, under mit uddannelsesforløb, har alle haft nogle former for spændinger, det kan fx være i bindevævet eller i musklerne. Man kan på mange måder godt sammenligne os mennesker med hundene, vi kan også godt blive ømme i musklerne og når vi oplever det, så enten tager vi til en massør eller fysioterapeut for at få afhjulpet dette problem. Hunde og katte har samme behov, de er dog ofte langt vildere i deres bevægelser end vi, og de er meget bedre til at skjule smerter end vi er.
Positive effekter ved hundemassage nær Randers
Hundemassage nær Randers fremmer mental og fysisk afslapning, som har stor indvirkning på hele organismen. Ligeledes afhjælpes adfærdsændringer og massagen er med til at knytte bånd til ejeren og dyrets omgivelser. Vi oplever, at hundene bliver mere tolerante over for ting samt situationer, der før frembragte angst og nervøsitet. Katte bliver mere sociale, når smerterne reduceres. Det kan f.eks. være: et besøg hos dyrlægen, fremmede mennesker, være blandt andre hunde, i forbindelse med adfærdskorrigering m.m.
Forenklet sagt, så er hundemassage nær Randers en vigtig brik i alle typer behandling, uanset om det er genoptræning, fysioterapi, osteopati, kiropraktik, m.m.
Hundemassage nær Randers til sportshunde
Hundemassage nær Randers er den vigtigste behandlingsform vi har. Med massage kan du også selv hjælpe med at holde overbelastninger og skader for døren, ved at lære nogle greb. Fx har sports- og brugshunde særlige behov for at blive vedligeholdt og få hjælp til at restituere efter træning og småskader, så de hurtigere kommer i god form til næste træning.
Seniorhunde og skadede hunde, har i den grad behov for massage for at fjerne spænding og smerte i og omkring leddene, samt få vedligeholdt musklernes elasticitet og evne til at holde sammen på kroppen. Her skal der også benyttes fysioterapeutiske øvelser for at få et optimalt resultat. Alt sammen noget jeg kan arbejde med via min uddannelse som hundemassør
Seniorhunden med gigt – en udbredt lidelse, men massage er med til at hjælpe!
Vidste du at:
Undersøgelser viser at hver 5. hund over 1 år lider af slidgigt og at mindst 90% af hunde over 5 år, har begyndende gigt. Hos hunde ses gigt ofte i hofter og albuer, men også skuldre, nakke, ryg, knæ samt haseled og håndled. De kan endda få gigt i tæer og kæbeled. Gigt er årsag til smerte, nedsat bevægelighed samt stivhed i bevægeapparatet m.m. Disse gener skal hunden ikke bare leve med resten af livet.
Her er fysioterapi med passende behandling nødvendigt for at hjælpe hunden med et godt liv. Dyrlægen kan stille diagnosen gigt gennem en klinisk undersøgelse samt røntgen og igangsætte passende smertebehandling. Men massage og/eller anden passende behandling kan gøre en kæmpe indsats. Jeg har selv en knap 11 årig samojede han, som har let gigt omkring nogle led i benene, hvor en kontinuerlig massage har gjort ham mere bevægelig igen.
Iliopsoas muskel – en meget overset muskel, men som kan ligne en diskusprolaps
Kadia som er hunde fysioterapeut nær Randers og hundemassør nær Hobro har indtil nu haft mange hunde i hænderne, som går rundt og krummer ryg, eller ikke er helt rent gående, som har svært ved at sitte og som endda måske har været til dyrlæge for at blive undersøgt, uden der er fundet noget. Fælles for mange af dem har der været et meget stramt bindevæv, men et problem med en muskel går igen på dem alle. Nemlig Iliopsoas, som er den store hoftebøjer.
Er denne stram/øm, så kan det ligne din hund har fået en diskusprolaps, og den kan gå krumbøjet rundt og bagparten bruges ikke korrekt. Ved palpation (at røre) af musklen, finder jeg at den er meget øm! og når denne er øm, kan tage nogle gange at behandle.
En fortælling hundemassør nær Randers eget liv
Jeg har selv stået med en af mine egne hunde, den gamle på 10,5år, som pludselig ikke ville stå på sit ene bagben. Han havde ikke været ude at gå eller lege vildt, så det var umiddelbart ikke noget jeg kunne sige var årsag til det. Når han lå ned, kunne han slet ikke komme op selv, og skulle have hjælp til at blive løftet op i bagparten. Efter lidt tid oppe var det bedre, men ikke godt. Jeg palperede ham, mærkede efter varme, ødemer, testede hofter, knæ, hase og tæer for fleksion og ekstension, og intet slog ud. Men han var halt, ville ikke sitte og kunne ikke komme op selv.
Jeg ringer til dyrlægen, på vej til at aflevere min datter i dagpleje, for at høre om de har en tid op af dagen til en evt røgten, så kunne jeg stadig nå at se om der var noget jeg selv kunne finde i musklerne, som kunne være årsagen. Men dyrlægen havde ikke andre tider en 8:30, og jeg ringede kl 8. Så vi kom til dyrlægen, som selv begyndte at palpere og fandt heller ikke umiddelbart noget. Dyrlægen tog røntgen, fordi hun mistænkte der kunne være noget ved knæet. Vi får røgten af hofter og knæ, og de viser umiddelbart ikke noget, der er måske en lille smule grynethed i ledvæsken, som kunne være korsbånd. Billederne sendes videre til dyrlæge med speciale i ortopædi. Imellem tiden skal han selvfølgelig have smertestillende. Udover en god omgang diarre og en meget sløv og slukøret hund, har jeg en sovende hund, som jeg lader sove resten af dagen, imens jeg har mit arbejde og ellers går privatlivet jo sin gang. Om aftenen, da der er ro og det snart er tid til at gå i seng for hundene, går jeg selv i gang med behandling. Jeg starter i bindevæv på overlinjen og finder ikke meget, lidt små spændinger, som slipper nemt, lidt aktive triggerpunkter, som også slipper. Jeg laver alle funktionstest på ham, for at sikre mig at alt med. Så tjekker jeg Iliopsoas musklen, og fra at ligge og slappe af, farer hans hoved op og han hyler hjerteskærende. Aha, der har vi synderen! Jeg behandler Iliopsoas først på den ene side, og tjekker samme muskel på den anden side, og igen gør den av av av. Begge sider bliver behandlet og så går vi i seng.
Næste morgen, står jeg op til en hund, som selv har rejst sig op og logrer glad til mig. Han kan træde igennem, halthed er væk og han kan selv komme op. Derudover kan han både sitte og trave. Så her er et eksempel på, hvor grelt det kan se ud, og man når at tænke det værste, men det var “bare” en vigtig og ret overset muskel, som mange ikke kender eller tjekker.
En spændt Iliopsoas muskel, kan komme i alle aldre og racer.
Praktisk information
Alt behandling foregår hos hundemassør nær Hobro Kadia, på adressen:
Bakkevej 1, 9550 Mariager
Du kan booke tid enten ved at ringe til Kadia på 6018 2124 eller du kan booke via dette link .
Priser
- 1. konsultation af ny hund inkl. behandling og evt. træning. 550kr.
- Opfølgende behandlinger 400kr.
- Genoptræningsforløb a 10 gange (træning og behandling) 3.500kr. (kan betales pr gang i stedet for samlet)
- Individuel træningsforløb a 5 gange (uden behandling) 1.750kr.
Hvad skal du vide inden du kommer?
- Du skal gerne have luftet din hund inden ankomst, så den ikke har fyldt blære eller tarm (Det er muligt at lufte på ejendommen).
- Du skal være indstillet på at være tilstede under hele behandlingen. Første gang tager op til 1½ gang, opfølgningerne op til 1 time.
- Tag gerne nogle godbidder med, som du ved din hund kan lide (jeg har også nogle).
- Din hund må ikke komme til træning samme dag eller dagen efter, så husk at planlægge din tid efter dette.
Hvad skal du være opmærksom på efter en behandling?
- De næste 24-48 timer efter behandling, skal du holde din hund i ro. Dvs. ingen vilde løbeture løs hvor den kan spurte, springe eller risikere at lave vrid, ikke løbe på trapper, ingen træning, ingen leg med andre hunde, ikke lave vilde aktiviteter med den, såsom kaste med pind, svømme eller løbeture.
- Lav i stedet mere mental træning de første 24-48 timer, hvis du føler du har en aktiv hun, og en kort lufte tur i snor er ok.
- Hunden kan bl.a. tisse og drikke mere end normalt (så sørg for der er adgang til vand), og det kan lugte mere end det plejer eller være mere mørke gult – det er affaldsstoffer som kommer ud.
- Hunden kan være meget træt og sove meget, så sørg for at den for mulighed for dette og får fred og ro imens.
- Hold ellers øje med din hund, og læg mærke til forandringer/afvigelser.
Se også alle aktuelle træningstilbud på vores facebookside.
Kontakt os omkring hundemassage eller genoptræning af din hund
Har du spørgsmål til hvordan vi kan arbejde med hundemassage nær Hobro og Randers som led i genoptræningen af din hund? Du kan få fat i Kadia på telefon 60 18 21 24 eller på mail: teamupmeddinhund@gmail.com. Du er også meget velkommen til at skrive til os via vores kontaktformular.