Hvalpeforløb

Som hvalpeejer kan man få mange gode råd (og lange lister) fra trænere og andre hundeejere om ALT det man skal nå i løbet af de første 16 uger.

Hvalpe- og unghunde tiden

Efter de første 16 uger af en hvalps levetid, ender den mest sensitive socialiseringsfase. Fik man nået alt det man skulle? Som hvalpeejer kan man få mange gode råd (og lange lister) fra trænere og andre hundeejere om ALT det man skal nå i løbet af de første 16 uger. Hvis ikke hunden bliver stresset, er der da en risiko for, at man selv bliver det med alt det, man skal nå på de første 7-8 uger fra man får sin hvalp hjem. Kvantitet er dog ikke lig med kvalitet! Dét, at have lange tjeklister og hver dag udsætte sin hvalp for nye miljøer, mennesker, hunde, osv., er ikke nødvendigvis godt.

Husk at se på din hvalp. Hvordan har netop din hvalp det med dét, den oplever? Trækker du den afsted, eller går den selv nysgerrigt hen til det? Lader du den langsomt udforske miljøer og nye ting eller lokker du den derhen? Hundeskove og legestuer, hvor mange forskellige hunde frit og ukontrolleret er sammen, er heller ikke løsningen på socialisering med andre hunde. Der ligger en indbygget risiko i, at man i stedet får en overstimuleret og stresset hund, der ikke kan finde ro, får dårlige oplevelser med andre hunde, der sætter sig og siden hen viser sig som reaktiv adfærd eller som stress i mødet med andre hunde da den tror den skal hilse på alt og alle. En hvalp skal rigtig nok møde andre hunde, mennesker og forskellige miljøer, men i dens eget tempo og hundelegeaftaler skal matches.

En anden vigtig ting som oftest glemmes, er ro-træningen, hvor man lærer sin hvalp at slappe af og fordøje alle de nye indtryk. Ro på tæppe, eller det at træne at være i et andet rum – evt. bag et børnegitter, adskilt fra os og uden så mange stimuli, er også vigtig træning for en hvalp. Sidstnævnte er også et første vigtigt trin i alene-hjemme-træningen. Denne del er vigtig at arbejde med som det første, så hvalpen lærer at slappe af, selvom man ikke er lige ved siden af og noget man ofte springer over i træningen af alene hjemme.

Selvom de første 16 uger er vigtige, stopper træningen og socialiseringen jo heldigvis ikke her, den er livslang. Hos TeamUp har vi fokus på at give dig de redskaber du skal bruge for at få skabt et sikkert, solidt, trygt og godt fundament for din hvalp eller unghund. Vores forløb er ikke typiske hvalpeforløb, hvor man mest træner sit, dæk, stå, gå i plads, indkald, osv. Det handler tværtimod om at klæde dig som ejer på med viden om hvalpen, dens hundesprog, adfærd, hvordan man socialiserer korrekt uden lange lister. Du kommer omkring, hvordan man træner alene hjemme, får hvalpen i ro at kunne omgås andre dyr/mennesker, komme til dyrlægen, lydtræning og meget mere. Så forløbet handler om at få skabt en familiehund der kan fungere derhjemme og i jeres familie end blot det at kunne være lydig!

Hvalpe-og unghundeforløb med opstart den 13/4 2023

Team up’s hvalpe- og unghundeforløb er for dig, der gerne vil arbejde med at få skabt et sundt og godt fundament for din hvalp/unghund.

I løbet af de 9 gange kommer vi bl.a. omkring:

  • Teori om hvalpens første år mht hundesprog og adfærd.
  • Hvordan hvalpen/unghunden bedst møder nye miljøer, andre hunde, lyde, mv. via BAT metoden
  • Hvordan den lærer at være alene hjemme.
  • Hvordan du aktiverer din hund.
  • Hvordan du forbereder dyrlægebesøg (i samarbejde med Anicura Familiedyrlægerne i Hobro), byture, mv.

Tilmelding: skriv dit navn, tlf, samt hundens navn, alder og race til teamupmeddinhund@gmail.com

Pris: 1.600 kr.

Tilmelding er først gyldig efter indbetaling på konto: regnr.: 7739 kontonr.: 1681978 (Vestjysk Bank)

 

Datoer og tidsrum:

Første gang 13.4.2023 (teori uden hund)

Alle gange foregår om torsdagen i tidsrummet kl. 18.00-19.00

Maks 5 hunde på holdet

Sted: Skjellerupvej 1, 9500 Hobro. Vi træner på 1hk indhegnet mark