Om os

Hvem er vi?

Chalotte Glintborg

Chalotte er uddannet adfærdsrådgiver (examineret adfærdsrådgiver fra Hund & Træning)

Hund & Trænings uddannelse er 2-årig og dermed en garanti for at der ligger en lang og seriøs uddannelse bag den rådgivning og træning I modtager. Hun er medlem af SEA (sammenslutning af eksaminerede adfærdsrådgivere) www.sea-hund.dk

Derudover er Chalotte certificeret BAT instruktør. 

Chalotte har tre polarhunde; en samojedhund og to alaskan malamutes. Sammen med samojeden har hun trænet rally lydighed på konkurrenceniveau de sidste 6 år. Hundene trænes med alt fra rally, Nose Work, kropskontrol, spor, tricks (HTM/færdighedsprøve) til polarløb om vinteren.

Chalotte er til daglig lektor i psykologi på Aalborg Universitet. Hun kombinerer sin store personlige interesse for hunde og adfærdsforståelse med sit arbejde, da en del af hendes undervisning og forskning er i menneske-dyr-psykologi.

Kadia Nielsen

Kadia har pt 3 samojeder, og har alt siden viden om adfærd, forståelse og træning igennem sin praktiske erfaring med sine hunde igennem de sidste 11 år.

Kadias første samojede fik hun i 2010, Felix, som har været årsagen til den mangeårige læring indenfor adfærd, da Felix som ung udviklede både seperationsangst, lydforbi, var usikker, lavt selvværd og blev igennem tiden ofte overfaldet og bidt af andre hunde. Kadia er af den overbevisning at hendes hunde skal have den bedste tid imens de er her, så den gang søgte hun hjælp hos en eksamineret adfærdsrådgiver fra Hund & Kat, da det også den gang var vigtigt for Kadia at tilgangen var evidensbasseret og IKKE holdningsbasseret eller baseret på forældet viden. Denne læringsproces gav blod på tanden og interessen for adfærdsforståelse, opbygning af tæt relation samt træningen steg med tiden og er forsat det drivende element for Kadia i dag. Felix og Kadia endte med at gå mange konkurrencer i Rally lydighed på Champion niveau, samt deltage både til DM og årets hund i DKK.
Med tiden har Kadia udvidet arbejdet med hundene til også at have en hundesalon hjemme hos hende selv, hvor hendes adfærdsforståelse både kommer til udtryk i håndteringen af hundene og den undervisning hun laver det regi.

Men der er også kommet flere hunde til, og i dag bor der 3 samojeder hos Kadia. Jason på 8,5 år, Cooper på 3 og Marley på 1 år. Alle er blevet brugt/bruges i udstilling, men deruodver bliver hundene trænet i kropskontrol,  spor, nosework, træk.

For Kadia er det vigtigt at tale hundens sag og klæde dens hundeejer på til at forstå den. “Der sker så meget når vi først virkelig får set og hørt vores hund, og der kommer så meget mere empati og forståelse fra vores side, så vores hunde kan sænke skulderene lidt og føle sig hørt og forstået, så vi kan hjælpe dem med en adfærdsændring eller bare hjælpe dem med at rumme det der er svært”.