Hvalpe- og unghunde tiden
Som hvalpeejer kan man få mange gode råd (og lange lister) fra trænere og andre hundeejere om ALT det man skal nå i løbet af de første 16 uger.
En guide til kvalitetsoplevelser
Efter de første 16 uger af en hvalps levetid, ender den mest sensitive socialiseringsfase. Fik man nået alt det man skulle? Som hvalpeejer kan man få mange gode råd (og lange lister) fra trænere og andre hundeejere om ALT det man skal nå i løbet af de første 16 uger. Hvis ikke hunden bliver stresset, er der da en risiko for, at man selv bliver det med alt det, man skal nå på de første 7-8 uger fra man får sin hvalp hjem. Kvantitet er dog ikke lig med kvalitet! Dét, at have lange tjeklister og hver dag udsætte sin hvalp for nye miljøer, mennesker, hunde, osv., er ikke nødvendigvis godt.
Husk at se på din hvalp. Hvordan har netop din hvalp det med dét, den oplever? Trækker du den afsted, eller går den selv nysgerrigt hen til det? Lader du den langsomt udforske miljøer og nye ting eller lokker du den derhen? Hundeskove og legestuer, hvor mange forskellige hunde frit og ukontrolleret er sammen, er heller ikke løsningen på socialisering med andre hunde.
Der ligger en indbygget risiko i, at man i stedet får en overstimuleret og stresset hund, der ikke kan finde ro, får dårlige oplevelser med andre hunde, der sætter sig og siden hen viser sig som reaktiv adfærd eller som stress i mødet med andre hunde da den tror den skal hilse på alt og alle. En hvalp skal rigtig nok møde andre hunde, mennesker og forskellige miljøer, men i dens eget tempo og hundelegeaftaler skal matches.
En anden vigtig ting som oftest glemmes, er ro-træningen, hvor man lærer sin hvalp at slappe af og fordøje alle de nye indtryk. Ro på tæppe, eller det at træne at være i et andet rum – evt. bag et børnegitter, adskilt fra os og uden så mange stimuli, er også vigtig hvalpetræning. Sidstnævnte er også et første vigtigt trin i alene-hjemme-træningen. Denne del er vigtig at arbejde med som det første, så hvalpen lærer at slappe af, selvom man ikke er lige ved siden af og noget man ofte springer over i træningen af alene hjemme.
Kontakt os om hvalpetræning ved Hobro nær Mariager
Har du spørgsmål til vores arbejde med hvalpetræning ved Hobro nær Mariager? Eller vil du høre om der er plads på det næste hvalpehold?
Ring til os på telefon 29 76 02 13 eller skriv en mail til Info@teamupmeddinhund.dk og Salon-fysioterapi@teamupmeddinhund.dk.
. Du er også meget velkommen til at skrive til os via vores kontaktformular.
Vores hvalpehold og hvalpetræning ved Hobro
Selvom de første 16 uger er vigtige, stopper træningen og socialiseringen jo heldigvis ikke her, den er livslang. Hos os har vi fokus på at give dig de redskaber du skal bruge for at få skabt et sikkert, solidt, trygt og godt fundament for din hvalp eller unghund. Vores forløb er ikke typiske hvalpeforløb, hvor man mest træner sit, dæk, stå, gå i plads, indkald, osv. Vores holdning er, at det kan en hund som regel altid lære, men er hundens fundament i hjemmet ikke i balance, så er det både til frustration for familien og hunden, og herfra ender det desværre ofte i flere former for konflikter, som kunne være undgået.
For os handler det tværtimod om at klæde dig som ejer på med viden om hvalpen, dens hundesprog og adfærd så du netop bedre kan lære hvad din hund viser og fortæller dig, så i sammen får den bedste forudsætning for en god relation. Fordi vi kan allerede nu godt afsløre, at hos os handler det ikke om hierarki, om man er en god leder eller at hunden ikke skal have lov til at overtage hjemme – de her tilgange blev bevist af videnskaben for længe siden, at det er forkert tilgang og ukorrekt viden om hunde.
Du vil komme til at lære, hvordan man socialiserer korrekt uden de her lange lister, for det er ikke nødvendigt, det handler om gode oplevelser som hunden kan rumme.
Du kommer omkring, hvordan man træner alene hjemme, hvordan man får hvalpen i ro, en metode til at kunne omgås andre dyr/mennesker, hvordan vi træner at komme til dyrlægen samt generel håndtering (når vi er til dyrlæge, klippe negle, pelspleje), vi kommer omkring lydtræning, aktivering og stimulering i flere former.
Så kort sagt, så handler forløbet om at få skabt en familiehund der kan fungere derhjemme og i jeres familie end blot det at kunne være lydig.
Praktisk information
Hvalpetræning ved Hobro foregår primært udenfor. Er vejret dårligt, flytter vi indenfor i uopvarmet bygning. Træningen varetages både af Chalotte og Kadia og begge undervisere vil som udgangspunkt være til stede hver gang. Vi bestræber os på at det skal være god tid til den enkelte hvalp, hvorfor vi ikke har mere end 5-6 hvalpe på holdet.
Nogle emner vil der være teoretisk undervisning til, og materiale som bliver sendt på mail. Man er selv ansvarlig for at komme til alle mødegangene og melde afbud, hvis man ikke kan deltage til mailen: teamupmeddinhund@gmail.com. Der vil ikke være en erstatningsgang ved afbud – kun hvis vi som undervisere melder afbud til en træning. Hundene skal være lovpligtig forsikret og have haft første vaccination.
Hvalpe-og unghundeforløb med opstart efter påske2025
Team up’s hvalpe- og unghundeforløb er for dig, der gerne vil arbejde med at få skabt et sundt og godt fundament for din hvalp/unghund.
I løbet af de forskellige gange kommer vi bl.a. omkring:
- Teori om hvalpens første år mht hundesprog og adfærd.
- Hvordan hvalpen/unghunden bedst møder nye miljøer, andre hunde, lyde, mv. via BAT metoden
- Hvordan lærer man at være alene hjemme.
- Hvordan du aktiverer din hund.
- Hvordan du forbereder dyrlægebesøg (i samarbejde med Anicura Familiedyrlægerne i Hobro), byture, mv.
Tilmelding: Via vores bookingsystem – klik på “Booking” op i menulinjen, eller klik HER
Scroll ned til “Hundetræning”, fold feltet ud og vælg hvalpehold, hernæst følger anvisningerne på siden. Betalingen sker seperat via kontooverførsel som angivet her på siden.
Pris & Betaling: Tilmelding er først gyldig efter indbetaling på konto: regnr.: 8117 kontonr.: 1789478 (Nykredit). Pris: 1.250 kr.
Datoer og tidsrum:
- Første gang er online teori
- Alle gange foregår om torsdagen i tidsrummet kl. 17.15-18.00
- Maks 5-6 hunde på holdet
Sted: Lyshøjvej 2, 9500 Hobro. Vi træner både indendørs og udendørs på græsmark. Er vejret dårligt er vi indenfor i hal.
Hvalpebog
Den første danske bog om samojedhunden – fra hvalp til voksen. Selvom bogen er skrevet med særlig fokus på samojedhunde, men der er generelle beskrivelser som gælder på tværs af racer, Den kommer bl.a. omkring:
- hvalpens sensitive perioder
- livsfaser
- socialisering til nye miljøer, mennesker, hunde, andre dyr, genstande
- berøring og pelspleje
- alene hjemme-træning
- lydtræning
- gå pænt i snor
- stress og ro
- hundens signaler og sprog
- byt-til-bedre og undgå ressourceforsvar
- hvordan en typisk uge kunne se ud for din hvalp
- hvilken type hundetræning skal jeg vælge til min hund
- og meget andet…..
Bogen koster 298kr (327 inkl forsendelse) og kan bestilles på teamupmeddinhund@gmail.com.